Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубині не робили операцію на серці

Понеділок, 26 січня 2009, 08:09

Голові правління НАК "Нафтогаз України" Олегу Дубині не проводили оперативного втручання на серці, а надали необхідну допомогу і вчасно вивели з предінфарктного стану.

Про це повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на керівника прес-служби "Нафтогазу" Валентина Землянського.

За його словами, Дубину госпіталізували в предінфарктному стані, але обійшлося без оперативного втручання.

"Йому ввели через пахову артерію спеціальний зонд, який дійшов до судин серця і розтиснув спазмовану артерію, яка не давала крові нормально циркулювати. Завдяки тому, що допомогу надали вчасно, Олег Вікторович почуває себе добре, йде на поправку, найближчим часом йому дозволять прогулянки, хоча зазвичай після інфаркту пацієнт повинен лежати в ліжку, не встаючи, 21 день. Як скоро він вийде на роботу, поки що невідомо ", - розповів Землянський.

Лікарі розповіли виданню, що причиною предінфарктного стану зазвичай є нервові та психічні перевантаження, важкі, затяжні конфлікти в родині або на роботі.

Якщо предінфарктному стану вдалося запобігти, період реабілітації займає 2-3 тижні, іноді місяць. Процедура, яку провели Дубині, називається стентуванням. Після неї зазвичай пацієнт може вставати вже через добу.

І лише у складних випадках пацієнтам у предінфарктному стані проводять операцію аортокоронарного шунтування.

"Дубина дійсно розривався між дорученнями Ющенка та Тимошенко", - каже політолог Костянтин Бондаренко.

За його словами, глава "Нафтогазу" відомий як людина, яка звикла дуже чітко виконувати доручення. В даному випадку він виявився заручником конфлікту президента і прем'єра.

Також експерт зазначив, що Дубину не можна вважати повною мірою "людиною прем'єра" або "людиною президента". "Він близький до Віталія Гайдука - співвласника корпорації Індустріальний Союз Донбасу. А сам Гайдук останнім часом орієнтується швидше на Тимошенко, ніж до Ющенка", - вважає Бондаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування