Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ пропонує суду розібратися з Коновалюком і державною таємницею

Понеділок, 26 січня 2009, 09:26

Служба безпеки України скерувала до суду протокол про порушення законодавства про державну таємницю, складений стосовно члена Партії регіонів Валерія Коновалюка.

Протокол про адміністративне порушення було складено та оголошено 25 січня, повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією відомства, протокол складено за результатами службового розслідування комісії ВР з вивчення обставин оприлюднення таємного документу в інтернеті, що "суттєво зашкодило національним інтересам та завдає економічних втрат українським підприємствам, а відтак і нашим громадянам".

На думку комісії, "дії Коновалюка могли призвести до передумов втрати секретного документу чи розголошення державної таємниці".

Слідчими СБУ встановлено, що "у діях депутата містяться ознаки неодноразових порушень вимог "Порядку організації та забезпечення режиму секретності в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях".

Відповідно до статті 257 Кодексу України про адміністративні правопорушення, протокол та інші матеріали розслідування СБУ скерувала до суду.

Як відомо, Коновалюк очолює тимчасову слідчу комісію ВР з питань з'ясування обставин поставок до Грузії української військової техніки.

У грудні СБУ називала заяви Коновалюка про незаконність поставок української зброї до Грузії "такими, що не відповідають дійсності та є інсинуаціями на шкоду національній безпеці України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування