Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича нагадали, що Рада не може влаштувати розправу над Стельмахом

Понеділок, 26 січня 2009, 10:06

Перший віце-спікер Олександр Лавринович заявляє, що зміна керівництва Нацбанку не входить до компетенції Верховної Ради.

"Ми сьогодні знаходимось у такій ситуації, коли ми, не маючи законних підстав взагалі до розгляду цього питання, тому що воно не є в компетенції Верховної Ради, проведемо велику дискусію, ухвалимо якісь рішення, а потім скажемо, що Верховну Раду зневажають і не виконують її рішення", - сказав він на позачерговому засіданні з приводу відповідальності керівництва НБУ.

"Ми тепер самі причетні до того, що не виконуємо вимоги Основного закону – статті 19, 85 – беремо до розгляду питання, які не є в компетенції Верховної Ради", - додав він.

За словами Лавриновича, питання зміни керівництва Нацбанку може стати компетенцією Верховної Ради, якщо будуть внесені зміни до закону про Нацбанк.

"А ми робимо лише те, що в черговий раз піднімаємо хвилю. Сьогодні зробимо велике обговорення, а воно дасть лише те, що ще більшою буде проблема стабільності національної валюти", - обурився він.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано постанову про зміну голови і заступника голови Нацбанку і призначення на їхні посади виконуючих обов’язків.

У парламенті також зареєстровано постанову про відповідальність президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування