Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка обурились, що Тимошенко робить з губернаторів "масовку"

Понеділок, 26 січня 2009, 11:12

Президент Віктор Ющенко не забороняв губернаторам брати участь у нарадах, ініційованих урядом.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, коментуючи звинувачення з боку прем’єра Юлії Тимошенко щодо заборони президента головам облдержадміністрацій бути присутніми на урядових засіданнях.

"Прем'єр-міністр України камуфлює власну неспроможність відповісти на ключові економічні виклики традиційним пошуком винуватих", – сказав він, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, Ющенко "жодним чином не обмежував можливість губернаторів брати участь у нарадах, ініційованих урядом".

"Водночас у президента викликає занепокоєння відсутність реальних результатів від численних заходів за участю представників регіональної влади", - заявив Безсмертний.

На його думку, "складається враження, що керівник уряду підмінила реальну щоденну роботу власними рекламними заходами, в яких відвела керівникам ОДА роль масовки".

При цьому він сказав, що найгострішою проблемою в умовах зростання поточної заборгованості з виплати зарплат, проблемах з виплатою пенсій, прихованих дефіцитах місцевих бюджетів є перегляд Державного бюджету -2009.

"Ще у листопаді – грудні 2008-го місцеві держадміністрації опрацювали та спрямували до уряду відповідні пропозиції. Тоді ж президент України провів нараду з головами ОДА для вироблення пропозицій до закону "Про Державний бюджет на 2009 рік"... Усі необхідні пропозиції було спрямовано до КМУ", – зазначив Безсмертний.

Натомість, за його словами, в уряді всі ці документи проігнорували, "і замість прискореного реформування Держбюджету розпочали пошук ворогів, до яких одразу записали президента та голів міськдержадміністрацій".

"Якщо проаналізувати результати такого аспекту діяльності прем'єра, як полювання на відьом, то за останні роки з'явився широкий "іконостас героїв", які потрапили під прем'єрський каток: від "любих друзів" – до "Ванко", Фірташа і губернаторів. Це є промовистим свідченням того, що політична тріскотня в уряді замінила щоденну рутинну роботу", – сказав Безсмертний.

"Ключовою суспільною вимогою до глави уряду є необхідність негайно впроваджувати системні антикризові дії, або звільнити місце для більш адекватної команди. У даному випадку прем'єру не варто захищатися відомим "антикризовим" принципом: коней на переправі не міняють. Адже коням стане легше, якщо з них зняти безголових вершників", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування