Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: разом зі Стельмахом має відповідати і Тимошенко

Понеділок, 26 січня 2009, 12:05

Член фракції "НУ-НС" Арсеній Яценюк вважає неконституційним ухвалення постанов, якими на посаді голови Нацбанку може бути поновлений Сергій Тігіпко.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів у понеділок.

Яценюк сказав, що знає Тігіпка як професіонала, оскільки працював з ним у Нацбанку в 2004 році: "Я можу сказати про Тігіпка тільки позитивні речі, але ми сьогодні говоримо не про персоналії, а про механізм ухвалення неконституційних рішень".

"Це ж може дійти до абсурду. Завтра Партія регіонів таким чином запропонує повернути Януковича на посаду прем'єр-міністра України. Ну є ж Конституція!", - обурився депутат.

Яценюк наголосив, що для стабілізації ситуації на валютному ринку необхідно міняти не лише персоналії, але й політику Нацбанку.

"У валютно-курсовій політиці були помилки. Але при цьому НБУ – це не острівець, він працює спільно з урядом і відповідальність має бути спільною. І тому помилки треба виправляти спільно", - заявив депутат.

"Це стосується, по-перше, системи продажу валюти, по-друге, – моделі, за якою треба було заливати валютний ринок, третє – закриття кордонів для виходу іноземної валюти", - пояснив Яценюк.

"Четверте – треба давати ліквідність для банківської системи саме на повернення депозитів, а не на тиск на валютний ринок. П'яте – з банками треба негайно обговорити ситуацію на кредитному ринку, а саме кредитування чітко інвестиційних проектів", - продовжив депутат.

"Шосте – повинна бути жорстка банківська регуляція. Повинно йти як про жорсткий валютний контроль, так і контроль над банківською системою, тому що сьогодні, за моїми даними, близько 15 банків вже мають проблеми з платежами", - додав Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування