Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ натякає, що зробив перший крок до імпічменту Ющенка

Понеділок, 26 січня 2009, 12:26

Постанова про відповідальність Віктора Ющенка за ситуацію у фінансово-кредитній сфері у разі ухвалення її Верховною Радою може стати підставою для початку процедури імпічменту президента.

Про це заявив депутат від БЮТ Святослав Олійник, який зареєстрував у парламенті відповідний проект постанови, повідомляє УНІАН.

За його словами, в документі передбачається покласти на президента особисту відповідальність за ситуацію, оскільки він "двічі проігнорував вимоги Верховної Ради про відсторонення від виконання повноважень голови НБУ Володимира Стельмаха".

Депутат зазначив, що в проекті постанови передбачається покласти відповідальність на Ющенка насамперед за різке знецінення грошової одиниці України, "численні спекуляції на валютному та іпотечному ринках, невиконання комерційними банками своїх зобов’язань перед вкладниками, істотні зловживання в процесі рефінансування комерційних банків, повну відсутність контролю за діяльністю комерційних банків, що призвело до значного погіршення добробуту громадян України".

Водночас Олійник визнав, що на сьогодні це суто політичний документ, але не виключив, що в майбутньому він може стати підставою для початку процедури імпічменту президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування