До травня Україна створить собі програму з НАТО

Понеділок, 26 січня 2009, 13:20

Міністерство закордонних справ має намір забезпечити розробку і затвердження національної програми "Україна - НАТО" на 2009 рік до травня.

Про це на прес-конференції, присвяченій пріоритетним завданням МЗС на 2009, повідомив міністр закордонних справ Володимир Огризко, передають Українські новини.

"Головна мета - це якнайшвидше підготувати щорічну програму "Україна - НАТО"... Ми поставили мету максимум у квітні підготувати цю програму, затвердити її і почати її роботу", - сказав він.

Огризко підкреслив, що у зв'язку з наданням можливості використання цього інструменту євроатлантичної інтеграції Україна має продемонструвати свою здатність відповідати вимогам НАТО, а відповідно, повністю виконати програму.

"До кінця року цю програму має бути виконано на всі 100%", - підкреслив він.

Міністр повідомив, що для допомоги в розробці програми в лютому Україну відвідають представники секретаріату НАТО, і зазначив, що, незважаючи на те, що програма на 95% ґрунтуватиметься на річних планах "Україна - НАТО", які Україна виконувала в попередні роки, нацпрограма передбачає набагато тісніше співробітництво між Україною й альянсом, а отже, необхідно детально проробити всі її положення.

Як повідомляло агентство, 2 грудня на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі (Бельгія) було ухвалено рішення розробити річну нацпрограму допомоги Україні з проведення реформ, необхідних для вступу до альянсу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування