У БЮТ сказали, хто буде замість Стельмаха

Понеділок, 26 січня 2009, 14:21

Виконувати обов’язки голови Нацбанку в результаті голосування Верховної Ради залишається перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.

Про це журналістам у понеділок заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Він нагадав, що Верховна Рада скасувала постанову, якою Стельмаха було призначено головою НБУ, але за відновлення Сергія Тигіпка на цій посаді голосів у залі не вистачило.

"Тому виконуватиме обов’язки за законом буде перший заступник голови Нацбанку", - сказав Кириленко.

Водночас він повідомив, що згідно з домовленістю керівників фракцій, 3 лютого, у день відкриття нової сесії, Верховна Рада ухвалить закони щодо врегулювання ситуації з Нацбанком, "включно з кадровими питаннями та врегулюванням ситуації з надмірними повноваженнями НБУ".

"Верховна Рада бере на себе відповідальність, і буде займатися і кадровими питаннями, і деякими іншими питаннями, які не були врегульованими законом про Нацбанк", - сказав Кириленко.

При цьому він додав, що БЮТ ще не обговорював з партнерами по коаліції ймовірних кандидатур на посаду голови НБУ і має наміри зробити це вже після ухвалення змін до закону про Нацбанк.

"Якби ми сьогодні скасували постанову про звільнення Тигіпка (поновивши його, таким чином, на посаді), це не означало б, що Тигіпко прийшов назавжди. Ми збираємося далі обговорювати кандидатури", - сказав Кириленко.

На питання, чи вважає він законним ухвалення постанови про відсторонення Стельмаха, і що уряд робитиме у разі ухвалення подібної постанови щодо недовіри прем’єру Юлії Тимошенко, Кириленко відповів, що вона є цілком законною і може бути ухвалена вже на наступній сесії.

"Можливо, наступного пленарного тижня у відповідності до процедури, розглянемо і це питання. І це теж буде постанова Верховної Ради", - сказав Кириленко..

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування