Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС хоче від ЄС асоціацію в цьому році

Понеділок, 26 січня 2009, 16:16

Міністерство закордонних справ розраховує на підписання угоди з Європейським Союзом про асоціацію до кінця 2009 року.

Про це на прес-конференції, присвяченій пріоритетним завданням МЗС на 2009 рік, заявив міністр закордонних справ Володимир Огризко, передають Українські новини.

"Ми робитимемо все для того, щоб досягти до кінця цього року угоди з Європейським Союзом про асоціацію", - сказав він.

При цьому Огризко зазначив, що якщо політичну частину угоди вже практично підготовлено, то над економічною частиною, зокрема над угодою про створення зони вільної торгівлі, ще має бути тривала робота.

"Нам треба провести ще як мінімум 5 раундів переговорів з Європейським Союзом щодо зони вільної торгівлі", - заявив він.

При цьому міністр зазначив, що пророблення економічної частини угоди більшою мірою є компетенцією не МЗС, а інших міністерств.

При цьому Огризко підкреслив, що Україна має докласти всіх зусиль для того, щоб угоду було укладено якомога швидше і щоб вона набула чинності.

"Ми розраховуємо, що відразу після підписання вона почне працювати, ми навіть не чекатимемо на її ратифікацію у всіх парламентах країн Європейського Союзу", - сказав він.
Огризко зазначив, що угода про асоціацію стане дуже важливим кроком на шляху до європейської інтеграції України.

Як повідомлялося, у вересні 2008 року Україна і ЄС домовилися про укладення 2009 року нової посиленої угоди на принципах асоціації України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування