БЮТ придумав як взяти СБУ в обхід Ющенка

Понеділок, 26 січня 2009, 16:28

Депутати від БЮТ пропонують віддати верховній раді право призначати виконувача обов’язків голови Служби безпеки.

Відповідний проект зареєстровано у Верховній Раді.

Відповідно до проекту, у випадку відсутності призначеного відповідно до Конституції та законів голови Служби безпеки України його обов’язки та реалізація всіх повноважень покладаються на виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України.

Виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України призначається та звільняється Верховною Радою України за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів від конституційного складу парламенту.

Депутати нагадують, що З грудня 2006 року Служба безпеки України "не має легітимного Голови і фактично очолюється Наливайченком В.О., який не був призначений на цю посаду у передбачений Конституцією України спосіб".

"Крім того, незважаючи на незгоду Верховної Ради із діяльністю СБУ під керівництвом Наливайченка Верховна Рада не може здійснити свої повноваження щодо призначення нового Голови СБУ, скаржаться депутати БЮТ.

"Така ситуація є неприпустимою і вимагає законодавчого закріплення забезпечення реалізації конституційних повноважень Верховної Ради України щодо призначення вищих посадових осіб держави", - йдеться в пояснювальній записці до закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування