Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко піде захищати Стельмаха в КС

Понеділок, 26 січня 2009, 16:43

Президент Віктор Ющенко має намір звернутися до Конституційного Суду з поданням про визнання неконституційною постанови Верховної Ради про скасування постанови про призначення Володимира Стельмаха головою Нацбанку.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба президента.

Він наголосив, що голова НБУ може бути звільнений з посади виключно у порядку, передбаченому Конституцією, тобто лише за поданням президента.

"Президент звернеться до Конституційного Суду з поданням про визнання вказаної постанови Верховної Ради неконституційною, але не для того, щоб поновити повноваження Стельмаха, оскільки вони не припинені, а лише для того, щоб запобігти подібним квазікадровим рішенням парламентаріїв у майбутньому", - сказав Пукшин.

Говорячи про постанову Верховної Ради про відповідальність президента у фінансовій сфері, Пукшин наголосив, що воно є "ще більшою мірою абсурдним".

"Адже покладення на президента відповідальності за стан справ в економіці держави, на фінансовому ринку, у соціальній сфері не відповідає Конституції України, оскільки визначає відповідальним президента України за сфери, що за Основним Законом України є прерогативою парламенту і уряду", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування