Литвин хоче терміново визначити дату виборів, щоб позбутися "страхів"

Понеділок, 26 січня 2009, 17:21

Спікер Володимир Литвин вважає, що на найближчому пленарному тижні Верховна Рада має ухвалити постанову з чітким визначенням дати президентських виборів.

Про це він сказав під час зустрічі з послом Франції в Україні Жаком Фором, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

На думку Литвина, парламент має ухвалити постанову з чітким визначенням дати майбутніх президентських виборів, "аби зняти будь-які питання і дати можливість політичним силам планувати свою діяльність, а виборцям займатися конкретними справами".

Він наголосив, що ухвалення такого документу дозволить "зняти розмови щодо організації процедури імпічменту президенту".

"Треба, щоб було зрозуміло, що є певна дата, і звітувати можна буде виключно результатами роботи. Сьогодні треба зняти будь-які різночитання і політичні страхи", - сказав Литвин.

При цьому він уточнив, що Конституція чітко визначає порядок призначення дати президентських виборів: це остання неділя останнього місяця п’ятого року повноважень президента.

Таким чином, вважає Литвин, оскільки чинний президент склав присягу 23 січня 2005 року, то датою, яка відповідатиме Основному закону, є 17 січня 2010 року.

Як відомо, у секретаріаті президента також вважають дату 17 січня 2010 року датою проведення президентських виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News