Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета Бокого вимагає від Ющенка припинити "грабіж", "свавілля" і "помсту"

Вівторок, 27 січня 2009, 08:55

Газета "Селянська правда від Івана Бокого" заявляє, що тимчасова адміністрація НБУ в "Укрпромбанку" заблокувала її фінансові операції, поставивши під загрозу вихід газети, і вимагає від президента "зупинити свавілля", вважаючи це його "помстою".

Про це йдеться у заяві трудового колективу газети "Селянська правда від Івана Бокого" і тексті телеграми, спрямованій Боким Ющенку, які поширені прес-службою Соціалістичної партії.

"Тимчасова адміністрація НБУ в Укрпромбанку заблокувала фінансові операції редакції газети "Селянська правда від Івана Бокого" і тим самим поставила під загрозу вихід газети з більш ніж 200-тисячним тиражем. Кошти редакції, одержані від наших передплатників, адміністрація цинічно використовує для покриття боргів банку, так само як і депозитні кошти, перераховані державою пенсії", - йдеться в заяві колективу газети.

"Ми, журналісти "Селянської правди", вважаємо, що ці дії тимчасової адміністрації банку, яку призначено з відома президента України, спрямовано на знищення видання і затиск свободи слова. Належність тимчасової адміністрації до ліквідації банку "Україна" чітко вказує на мету – викрадення коштів фізичних і юридичних осіб на користь групи ділків і освячення цієї акції не тільки НБУ, а й вищими посадовими особами держави", - додається у ній.

Журналісти "Селянської правди" вимагають від президента, Національного банку "зупинити сваволю і пограбування нашого молодого опозиційного видання, так само як і пограбування всіх юридичних і фізичних осіб, до яких вдається тимчасова адміністрація, порушуючи Конституцію і банківське законодавство".

"Фінансовий зашморг, зухвало накинутий на свободу слова нинішньою владою і її опорою – банківською мафією, дискредитує Україну перед світом, кладе незмивну пляму на злочинний режим Ющенка – Тимошенко як чужий її народові, її сучасному і майбутньому", - заявляє колектив газети.

Водночас, її шеф-редактор, народний депутат трьох скликань Іван Бокий надіслав президенту Ющенку таку телеграму:

"Вірна Вам тимчасова адміністрація Укрпромбанку заблокувала всі фінансові операції газети "Селянська правда від Івана Бокого", що зупиняє її видання. Колектив розглядає це як Вашу помсту за принципову лінію газети і потоптання свободи слова".

"Вимагаємо негайно зупинити свавілля. Звертаємося до міжнародної громадськості. Якщо у Вас є честь і совість - зупиніть цю принизливу для Вас оборудку", - наголошується в телеграмі президенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування