Долю Стельмаха ось-ось передадуть в руки КС

Вівторок, 27 січня 2009, 10:44

Президент Віктор Ющенко у вівторок звернеться до Конституційного Суду щодо рішення Верховної Ради про звільнення Володимира Стельмаха з посади голови правління Національного банку України.

Про це він сказав у вівторок у Брюсселі на спільній прес-конференції з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Бар розу, повідомляє УНІАН.

Ющенко наголосив, що закон про Національний банк навмисно формувався таким чином, щоб убезпечити НБУ і його керівництво від політичного тиску.

"НБУ є аполітичною установою, яка не повинна мати можливість ревізії", - сказав президент і додав, що закон передбачає, що голова Нацбанку обирається на визначений термін для того, щоб убезпечити його від впливу будь-якої політичної сили, яка знаходиться при владі у той чи інший час.

Саме тому Ющенко прийняв рішення оскаржити в Конституційному Суді рішення ВР, ухвалене в понеділок, 26 січня.

Як відомо, 26 січня 2009 року Верховна Рада скасувала свою постанову від 2004 року про призначення Стельмаха на посаду голови правління Національного банку України.

Водночас ВР не підтримала постанову "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України від 16 грудня 2004 року №2243-IV "Про звільнення Сергія Тігіпка з посади голови Національного банку України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування