МЗС заявляє, що його відсторонили від газових переговорів - чекайте біди

Вівторок, 27 січня 2009, 12:56

Делегація Міністерства закордонних справ була відсторонена від газових переговорів з Російською Федерацією, заявляють у відомстві.

Про це на засіданні прес-клубу МЗС розповів директор першого територіального департаменту міністерства Леонід Осаволюк, повідомляє УНІАН.

"Аналіз двосторонніх угод дає підстави зробити деякі висновки. Перший: для ведення переговорів з такими фахівцями з російського боку звичайно потрібні такі ж сильні, не менш кваліфіковані переговірники від нашої держави", - сказав він, додавши, що вони мають бути готові відстоювати інтереси України.

Осаволюк також зазначив, що коли від переговорного процесу усувають представників МЗС, треба чекати біди. "Саме в цих переговорах МЗС участі не брав", - сказав він.

Аналізуючи підписані газові контракти, Осаволюк зауважив, що паритет між цінами на газ і тарифом на його транзит було дотримано не повністю.

"До тих пір, поки не буде чітка ув'язка ціни на газ для України і тарифу на його транспортування територією України, до тих пір інтереси нашої держави будуть знаходитись в не зовсім захищеному форматі", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News