Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко вже почав виконувати доручення Ющенка

Вівторок, 27 січня 2009, 13:13

Служба безпеки України має намір розсекретити й оприлюднити архівні документи з 1917 до 1991 року включно, які пов'язані з українським визвольним рухом, політичними репресіями й голодоморами в Україні до кінця 2009 року.

Про це на брифінгу сказав виконувач обов'язків голови СБУ Валентин Наливайченко, повідомляють "Українські новини".

За його словами, СБУ розпочала розсекречувати такі документи з 23 січня.

"З 23 січня цього року Україна більше не зберігає секретів карально-репресивної системи Радянського союзу", - сказав Наливайченко.

"Це означає, що СБУ як головний держорган у сфері забезпечення охорони державної таємниці знімає грифи таємності із всіх кримінальних справ й інших документів, пов'язаних з політичними репресіями, визвольним рухом і голодоморами в Україні з 1917 по 1991 рік", - додав він.

Наливайченко зазначив, що в архівах СБУ нараховується близько 800 тис. справ із грифами "секретно" й "абсолютно секретно".

В.о. голови СБУ зазначив, що найближчим часом буде створений загальнонаціональний сайт, де будуть розміщені всі розсекречені документи.

Як відомо, 23 січня президент Віктор Ющенко доручив Міністерству внутрішніх справ, Міністерству оборони, СБУ, Службі зовнішньої розвідки, Генеральній прокуратурі, Державному комітету архівів, Державному департаменту з виконання покарань розсекретити архівні документи про український визвольний рух, політичні репресії, голодомори, якщо вони не є державною таємницею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...