Україна готова відмежуватися від Росії в односторонньому порядку

Вівторок, 27 січня 2009, 13:55

Україна не виключає можливості проведення демаркації сухопутного кордону з Росією в односторонньому порядку, заявляє директор першого територіального департаменту Міністерства закордонних справ Леонід Осаволюк.

"Така можливість не виключається і сьогодні", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Осаволюк нагадав, що російська сторона в односторонньому порядку почала демаркацію сухопутного кордону з Естонією.

Він повідомив, що на сьогоднішній день немає жодної результативності в переговорному процесі між Україною і Росією з цього питання.

За словами Осаволюка, незважаючи на раніше досягнуті домовленості на рівні президентів двох країн, "все менше і менше надій на спільну демаркацію українсько-російського кордону".

Він зазначив, що позиція російської сторони спонукає до аналізу ситуації і методів, завдяки яким можна захистити державний кордон України.

Говорячи про розмежування морських просторів і Керченської протоки, дипломат підкреслив, що міжнародне право передбачає певні дії країни в такій ситуації.

"Саме позиція Російської Федерації змушує нас думати про те, що робити далі", - сказав Осаволюк, додавши, що переговори з Росією щодо розмежування водних просторів тривають 12 років, і досі не принесли жодних результатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News