Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Україна та Росія мають подружитися як Німеччина й Франція

Вівторок, 27 січня 2009, 16:14

У 2009 році Європейський Союз почне розуміти, що його подальше процвітання і розвиток можливі лише за підтримки європейських устремлінь України та Росії.

Про це пише прем'єр Юлія Тимошенко у своїй статті "Відповідь на російське питання" для журналу "Мир в 2009" (спільний проект "Инвестгазеты" і The Economist), що опублікована на особистому сайті прем'єра.

"У 2009 році Європа почне вирішувати проблему вакууму безпеки, який виник в країнах між ЄС і Росією після розпаду СРСР", - зауважує Тимошенко.

Крім того, вона переконана, що "у 2009 році Євросоюз повинен визнати необхідність мирного і взаємовигідного розвитку подій на території між ЄС і Росією".

"Для цього і Росії, і Україні необхідні чіткі механізми реформ, спрямовані на прогрес і загальну модернізацію", - відзначає прем'єр.

"Потреба такої інтеграції очевидна: Україна і Росія перебувають на шляху до того, аби стати такими ж добрими сусідами, якими зараз є Німеччина і Франція", - додала вона.

Тимошенко переконана, що "усунення Росії від європейських інтеграційних процесів лише підсилить подальшу політику ізоляції". "В такому разі, на жаль, деякі лідери можуть захотіти захиститися не лише від Росії, але й від її сусідів", - попереджає вона.

На думку прем'єра, "питання транспортування і споживання природного газу вимагають від усіх членів європейського простору вироблення нової єдиної стратегії співробітництва".

"Не можна допустити, щоб відносини між Україною, Росією і Євросоюзом вийшли з-під контролю", - відзначає Тимошенко.

"Лише міцні інституційні зв'язки, а також спільні політичні й економічні проекти можуть створити стабільну загальноєвропейську систему безпеки, якій не буде страшна ніяка політична нестабільність", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування