Урядова комісія назвала причини вибуху в Євпаторії

Вівторок, 27 січня 2009, 17:15

Трагедія у 5-поверховому будинку Євпаторії сталася через витік кисню та газової суміші з балонів для зварювання, які зберігалися у підвалі.

Про це заявив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов у вівторок на брифінгу, повідомляє прес-служба уряду.

Власне вибух спричинила електрична іскра, оскільки в тому ж підвалі знаходилися холодильники, телевізор та повітряний компресор.

Перший віце-прем’єр-міністр зауважив, що урядова комісія, яка працювала на місці трагедії, розглядала усі можливі варіанти, які могли б спричинити вибух.

За словами Турчинова, комісія, перевіряючи технічні прилади та газорозподільні мережі, не виявила жодного пошкодження, яке б могло спричинити витік природного газу.

Також в ході розслідування було відкинуто версію терористичного акту.

У той же час, за словами Турчинова, у підвальному приміщенні житлово-комунальним господарством було розміщено майстерню й з порушенням техніки безпеки проводилися газозварювальні роботи.

Там було виявлено 11 балонів – 5 з киснем і 6 з газовою сумішшю для проведення газозварювальних робіт.

Він додав, що вміст 3 з цих балонів не ліцензований для використання на території України.

Як зазначив перший віце-прем’єр, у приміщенні також знаходились електричні прилади – три холодильники, з яких один працюючий, телевізор та повітряний компресор.

Турчинов наголосив, що за висновками експертів трагедія сталася саме через витік кисню та газової суміші з балонів, які вибухнули через виникнення "електричної іскри" під час роботи електричних приладів.

"Електрична іскра при витоку такої газоповітряної суміші спричинила вибух незначний, але який створив достатньо сильний тиск, який пошкодив будівельні конструкції, в результаті чого панельний будинок було зруйновано", - підкреслив він.

Турчинов зауважив, що усі документи, підписані комісією, та акт, засвідчений експертами, надіслані до Генпрокуратури.

Він сподівається, що вже найближчим часом будуть вжиті правові заходи відносно осіб, які нехтуючи зверненнями громадян щодо припинення діяльності майстерні, "допустили таке безглуздя, злочин, який забрав життя 27 осіб, з яких 3 дітей".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування