Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа наполягає на експертизі записів Мельниченко

Вівторок, 27 січня 2009, 19:21

Парламентська Асамблея Ради Європи наполягає на проведенні експертизі записів, зроблених екс-майором УДО Миколою Мельниченко в кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

"Варто негайно провести експертизу записів розмов, можливо, зроблених у кабінеті президента (Леоніда Кучми), так званих "записів Мельниченко", - йдеться в резолюції ПАРЄ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Асамблея вітає готовність генеральної прокуратури України "дозволити закордонним експертам брати участь в експертизі записів і використаного устаткування".

Асамблея вважає, що необхідно негайно виконати й інші слідчі дії.

"У тому числі розслідувати обставини, при яких два високопоставлених чиновники - пан Фере (колишній начальник апарату МВС Едуард Фере) і пан Дагаєв (екс-керівник Головного управління справами України, генерал-лейтенант міліції Юрій Дагаєв) у 2003 році перенесли інсульти, після чого перший виявився паралізований, а другий помер", - сказано в резолюції.

"Інші резонансні злочини - такі, як скоєні у відношенні депутата Верховної ради Єльяшкевича і журналіста Александрова...демонструють наявність грубих порушень у діяльності різних силових структур у період президентства Кучми і не тільки", - підкреслюється в резолюції.

Також у резолюції ПАРЄ відзначається порушення в діяльність силовиків у контексті "смерті в місцях позбавлення волі Гончарова - можливого лідера злочинного угруповання, ще орудувало в стінах МВС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування