Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка хочуть, щоб депутати швидше визначились з його виборами

Вівторок, 27 січня 2009, 20:11

В секретаріаті президента сподіваються на розгляд Верховною Радою визначення дати проведення виборів Президента на пленарному тижні 3-6 лютого.

Про це в ефірі "5 каналу" сказала заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук.

"Я сподіваюся на те, що голова Верховної Ради поставить у найближчі дні, коли після 4 лютого відкриється наступна сесія Верховної Ради, це питання, і Рада зрештою визначиться", - сказала Ставнійчук.

Водночас вона підкреслила, що в парламенту є ще достатньо часу для того, щоб призначити чергові вибори президента, тому що, відповідно до Конституції, вони повинні призначатися за 130 днів до їх проведення.

Ставнійчук також вважає, що передбачених у державному бюджеті на 2009 рік 712 млн. гривень на проведення виборів президента досить для початку проведення виборчої кампанії.

"Для того щоб почати й проводити виборчу кампанію запланованих коштів більш, ніж досить", - вважає вона.

Також вона зазначила, що незалежно від дати проведення президентських виборів, ця сума не остаточна.

Вона допустила, що в держбюджеті на 2010 рік також повинне буде бути передбачене фінансування проведення виборів президента.

Як повідомлялося, 26 січня депутат Ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шевченко запропонував парламенту призначити проведення чергових виборів президента на 27 грудня 2009 року.

Секретаріат президента вважає датою проведення чергових виборів президента 17 січня 2010.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування