Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб в уряді Тимошенко були регіонали

Вівторок, 27 січня 2009, 21:19

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що до уряду мають увійти представники політичних сил, які не входять до коаліції.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я вважаю, що сьогодні треба залучити людей, які не входять в коаліцію, треба сьогодні створити коаліцію і уряд національного порятунку", - сказав спікер.

"Я буду пропонувати прем’єр-міністру, коли вона буде подавати кандидатури на посади віце-прем'єрів чи міністрів, щоб були запропоновані відповідні посади представникам і Партії регіонів, серед яких є дуже багато людей професійних і відповідальних", - наголосив Литвин.

Коментуючи ситуацію, яка склалася навколо постанови про звільнення голови Нацбанку Володимира Стельмаха, Литвин сказав: "Можна скільки завгодно вести дискусію, чи лежать рішення парламенту у правовій площині, чи ні, але треба відновити довіру до Нацбанку".

"Без радикальних змін зробити це неможливо", - підкреслив спікер.

"Мені надзвичайно шкода, що така професійна людина, як голова Нацбанку Володимир Стельмах, став заручником непорозуміння в цьому плані між президентом, Кабміном і Верховною Радою", - сказав він.

"Нам належало б прийняти спільне узгоджене рішення, щоб заспокоїти людей та забезпечити прозорість рішень Нацбанку", - зазначив Литвин.

"Я пропонував президенту – направте до парламенту листа, що на наступну сесію парламенту, а наступна сесія почне роботу з 3 лютого, ви внесете подання до Верховної Ради, які стосуються кадрових питань Нацбанку", - повідомив спікер.

Він зазначив, що до початку сесії "могла б відбутись дискусія, ми б знайшли відповідне рішення".

"На превеликий жаль, я не дістав підтримки у цьому питанні", - сказав Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...