Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нобелівський лауреат - Україні: кредити МВФ ослаблюють

Середа, 28 січня 2009, 07:58

Лауреат Нобелівської премії з економіки Джозеф Стігліц попереджає, що кредити Міжнародного валютного фонду пригнічують економіки тих самих країн, яким намагаються допомогти - Ісландії, Пакистану, України.

Про це він заявив у вівторок у Парижі, де проводив презентацію нової документальної стрічки "Навколо світу з Джозефом Стігліцом", передає "Німецька хвиля".

За словами Стігліца, МВФ припустився цілої низки помилок, починаючи з азійської фінансової кризи 1997 року.

"Вони наступають на ті самі граблі, що й в 97-му", - сказав нобелівський лауреат, маючи на увазі видані для подолання фінансової кризи позики Ісландії, Пакистану та Україні.

Колишній головний економіст Світового банку підкреслив, що процентні ставки є надто високими, а монетарна політика, продиктована МВФ кризовим країнам, суперечить тій фінансовій політиці, орієнтованій на економічне зростання, яка прийнята у Великобританії та Франції.

"Гроші на таких умовах, очевидно, послаблять економіку і зроблять, зрештою, важчим повернення грошей", - заявив Стігліц.

За повідомленням агентства "Рейтер", у минулі тижні МВФ надав для виходу з кризи 16,4 мільярда доларів Україні, 7,6 мільярда доларів – Пакистану і 2,1 мільярда – Ісландії.

65-річний професор Колумбійського університету Стігліц отримав Нобелівську премію з економіки 2001 року, а ще прославився своєю критикою на адресу Міжнародного валютного фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування