Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковського ось-ось звільнять?

Середа, 28 січня 2009, 08:25

Кабінет міністрів має намір у середу, 28 січня, відправити у відставку голову Державної митної служби Валерія Хорошковського.

Цю інформацію газеті "Дело" підтвердили напередодні одразу декілька депутатів з оточення прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

За офіційною версією, Хорошковський втратить свою посаду через різке падіння митних надходжень до бюджету (за даними за січень – 31% від плану).

Водночас у неформальних бесідах соратники Тимошенко визнають, що Хорошковський втрачає своє крісло через "лояльність" до співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа.

Про плани Тимошенко звільнити голову митниці у вівторок повідомили радник прем'єра з енергетичних питань Олександр Гудима, а також депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

Саме "близькістю" до Фірташа пояснює Гудима небажання голови митниці размитнювати російський газ, який раніше належав "РосУкрЕнерго", а тепер, за твердженням Тимошенко, належить НАК "Нафтогазу України".

На його думку, прибравши з посади Хорошковського, газ можна буде розмитнювати уже наступного тижня.

Між тим, видання зазначає, що кандидатура нового голови митниці на сьогодні – питання домовленостей БЮТ і Блоку Литвина.

Представники Блоку Литвина напередодні уникали питання про те, чи будуть вони претендувати на Митний комітет.

У свою чергу, депутати в БЮТ вважають, що найбільш імовірним кандидатом є їхній колега – заступник голови їхньої фракції Андрій Кожем’якін. У 2006 році його вже розглядали одним з кандидатів на посаду керівника Держмитслужби.

"Кожем’якін – гарний фахівець. Але, у будь-якому випадку, кого призначати, будуть вирішувати Тимошенко і Турчинов", - пояснює депутат Міщенко.

Сам Кожем’якін перспективу свого нового призначення оцінив як малоймовірну: "Я вже давно не працюю в митній сфері. Для цієї мети є інші люди".

Ще рік тому Тимошенко дуже високо оцінювала результати роботи Хорошковського на посаді голови митниці, відзначаючи, що усього за 2 перших місяці йому удалося збільшити надходження до бюджету в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року у 2 рази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування