Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через заяви секретаріату Європа дзвонила Ющенку

Середа, 28 січня 2009, 11:27

Причиною візиту президента Віктора Ющенка до Брюсселю була стурбованість Єврокомісії заявами його секретаріату.

Зокрема, за інформацією "Дело", – заявами про можливість перегляду газових угод між Україною й Росією, підписаних прем'єрами Юлією Тимошенко і Володимиром Путіним.

Як відомо, днями уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що домовленості можуть бути поставлені під сумнів.

Підстава для цього може з'явитися, якщо буде доведено, що голова "Нафтогазу України" Олег Дубина підписав документи під тиском, допускають у секретаріаті.

"Такі припущення з боку президента викликали гостру реакцію в Європі. Почали лунати дзвінки з проханнями роз'яснити ситуацію", - повідомив газеті співрозмовник у секретаріаті президента.

За його словами, єврочиновники всерйоз побоюються, що газова війна між Росією й Україною може розгорітися з новою силою і Європа знову виявиться її заручником.

Утім, про можливість розриву газових контрактів в офіційних заявах із зустрічі Ющенка з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу у вівторок не було ні слова.

Навпаки, Баррозу запевнив журналістів, що президент України цілковито підтримує домовленості, укладені в Москві, і подякував Ющенку за отримані запевняння про те, що він "цілковито підтримує угоду, яку було підписано з Росією про відновлення постачань газу в Європу".

У свою чергу, Соколовський запевнив "Дело", що зобов'язання щодо транзиту газу в Європу будуть виконуватися в будь-якому випадку.

Щодо постачань газу в Україну уповноважений президента не побажав говорити, пославшись на те, що не бачив заяв Баррозу і Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування