Яценюк обіцяє створити партію без "політичних колобків"

Середа, 28 січня 2009, 13:17

Екс-спікер Арсеній Яценюк не форсує створення нової партії, щоб устигнути "підняти людей знизу" і не перетворити її на політичний проект, представлений "політичними колобками".

Про це він заявив у середу під час чат-конференції, повідомляє Ліга.net.

Зокрема, коментуючи масштаби "розростання" громадської організації "Фронт змін", Яценюк сказав:

"Поки що ми заснували 6 регіональних осередків. Можна було б заснувати відразу 26. Але тоді це був би не "Фронт змін", а тил. Тил без змін, причому. Тому що люди, які були б там представлені, - це було б ніщо інше, як ті, кого я називаю політичними колобками. З однієї партії в іншу перетекли, з однієї організації в іншу".

За словами екс-спікера, на формування організаційної структури "Фронту змін" потрібно ще 3 місяці.

"Фронт змін" – це громадська організація, результатом якої буде партія. Зараз говорити про відносини між штабами центральними й регіональними, про систему побудови неправильно... Спочатку треба зібрати людей, а вже потім – будувати партію, а не політичний проект", - сказав він.

Говорячи про джерела фінансування, Яценюк заявив:

"Фінансувати повинен бізнес, фінансувати повинні люди. Для цього країна має розвиватися, для цього країна має бути сильна. Не вистачить однієї людини чи навіть десяти людей, щоб провести реальні зміни. Тому потрібно в цілому витягати країну, а вже потім, після цього ми витягнемо кожну окремо узяту програму".

Разом із тим, відповідаючи на запитання, чи значиться в числі можливих донорів цих програм бізнесмен, співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ, як заявляла прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, Яценюк повторив, що "політтехнологи помилилися".

"Я у 2006-2007 роках був навряд чи не єдиний міністр, який публічно критикував цю компанію "РосУкрЕнерго" і не давав їй можливості зайти на ринок. Як і тепер не даватиму можливість зайти на ринок іншим компаніям-посередникам. Це не перші олігархи, до яких мене прив'язували, і далеко не останні. Політичними штабами заготовлено широку кампанію дискредитації. У темну дискредитувати значно легше, ніж вийти у прямий ефір", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...