Пенсійний фонд вже банкрут - Яценюк

Середа, 28 січня 2009, 13:43

Депутат Арсеній Яценюк вважає, що Пенсійний фонд вже банкрут.

"Я не знаю, якою буде цифра пенсії. Я знаю, що загалом з Фондом. Пенсійний фонд сьогодні – банкрут. І якби не прямі дотації з бюджету, то Фонд просто би не виплачував пенсії", - заявив Яценюк під час чат-конференції у середу, повідомляє УНІАН.

За його словами, пенсії останнього місяця виплачені за рахунок емісії Нацбанку і розміщення облігацій Мінфіну і фінансування Пенсійного фонду.

"Коли у 2004-му році перед президентськими виборами була запроваджена доплата до пенсій, це створило перший крок до розвалу пенсійної системи. Людей, які сплачують відрахування до Пенсійного фонду, набагато менше, ніж людей, які повинні отримувати пенсію", - заявив Яценюк.

"Старіння населення є загрозою як для країни в цілому, так і для формування Пенсійного фонду зокрема. Нема іншого виходу, як змінювати пенсійний вік. Це ніхто не хоче робити – бояться. Але це сьогодні перший і найбільш важливий крок. Друге – це, звичайно, змішана система пенсійного забезпечення. Але це вже більше на додаток, це вже більше як додаткове джерело, а не основне", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування