У Ющенка зрозуміли, за що Тимошенко зняла Хорошковського

Середа, 28 січня 2009, 14:05

Валерія Хорошковського звільнили з посади голови Держмитслужби за відмову розмитнити 11 млрд. кубометрів газу, які раніше належали компанії-посереднику "РосУкрЕнерго" і були продані українській стороні "Газпромом".

Таку думку в інтерв'ю журналістам висловив перший заступник голови секретаріату президента, представник президента в Кабміні Олександр Шлапак, повідомляє Ліга.net.

Шлапак побажав успіхів новому керівнику Держмитслужби Анатолію Макаренку.

"Мені не подобається лиш одне. Ми цілий рік хвалили Хорошковського, - насамперед, Юлія Тимошенко. Сьогодні Хорошковського тихенько змістили... І зважаючи на те, що я, як і ви, прочитав учора (мається на увазі інтерв'ю Хорошковського). Я переконаний, що йдеться про конфлікт, пов'язаний із дуже каламутною історією з розмитнення газу "РосУкрЕнерго", - сказав Шлапак.

За словами першого заступника керівника секретаріату президента, якщо замість Хорошковського призначено більшу лояльну людину, яка розмитнить цей газ, - "тоді зрозуміла мета, яку ставить перед собою Кабінет міністрів".

Як відомо, у середу, 28 січня 2009 року, уряд звільнив Хорошковського з посади голови Державної митної служби. Буквально перед тим президент Віктор Ющенко призначив Хорошковського першим заступником голови СБУ.

Ще рік тому прем'єр Юлія Тимошенко дуже високо оцінювала результати роботи Хорошковського на посаді голови Держмитслужби. Вона відзначала, що усього лише за 2 перших місяці роботи йому вдалося збільшити надходження до бюджету удвічі.

Напередодні свого звільнення Хорошковський, коментуючи чутки про свою відставку, заявив: "Від любові до ненависті – один крок. Ти хороший, поки дотримуєшся логіки прем'єр-міністра. Але якщо твоя логіка, навіть підтверджена законодавством, суперечить завданням прем'єра, то любов закінчується".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування