Незабаром музеї можна буде спокійно грабувати?

Середа, 28 січня 2009, 14:39

Державна служба охорони при Міністерстві внутрішніх справ України в 2009 році запроваджує систему знижок по наданню охоронних послуг для українських громадян і державних підприємств.

Про це повідомив начальник департаменту Держохорони Віталій Грицак у ході прес-конференції в середу в Києві.

"У 2009 році департамент запроваджує систему знижок для замовників. Ми будемо пропонувати спрощені і здешевлені схеми охорони квартир громадян, також будуть проводитися різні сезонні і святкові акції", - сказав Грицак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, за словами глави департаменту, здешевлення складе близько 20% від чинних розцінок.

Крім того, Грицак повідомив, що його відомство розробляє також низку заходів для забезпечення охорони квартирних приміщень для пенсіонерів. Так, за його словами, ціна технічних виробів буде значно нижче і, відповідно, ціни по наданню послуг спостереження також будуть знижені.

Грицак відзначив, що для громадян України пенсійного віку, що проживають не на першому і не на останньому поверхах багатоквартирних будинків, буде досить установити сигналізацію на вхідних дверях для забезпечення охорони їхньої нерухомості.

"Тобто за 100-150 грн. ми готові зробити необхідні заходи і забезпечити непроникнення через вхідні двері у житло громадян", - сказав Грицак.

Начальник Держохорони повідомив, що одним із пріоритетів його відомства на 2009 рік стане запровадження нових технологій, у першу чергу, дистанційного відеоспостереження, а також устаткування, що призначено для перешкоджання швидким грабункам і розбоям на охоронюваних об'єктах.

За його словами, дані технології дозволять передавати інформацію з об'єктів, що знаходяться під охороною, на мобільний телефон замовника, спостерігати за тим, що відбувається на об'єкті через інтернет, визначити місцезнаходження мобільних об'єктів і навіть дистанційно керувати аудіодомофоном і іншими системами.

У той же час Державна служба охорони стурбована невиплатою з державних і місцевих бюджетів коштів для надання охоронних послуг державних об'єктів.

"На сьогоднішній день в Україні склалася критична ситуація щодо визначення джерел фінансування охоронних об'єктів. Так, станом на 2009 рік заборгованість підрозділам Державної служби охорони за надані послуги по охороні музеїв складає 1 млн. 783 тис. грн.", - сказав Грицак.

Начальник департаменту Держохорони відзначив, що його відомство не одержує бюджетних дотацій, і надані послуги є єдиним джерелом фінансування, тому надання безкоштовних послуг може привести спочатку до невиплати заробітної плати, а потім - до неможливості функціонування служби взагалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...