Литвин пропонує на краще не сподіватися

Середа, 28 січня 2009, 16:07

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що говорити про швидкий вихід з кризи в Україні "не доводиться".

Про це він сказав, виступаючи з привітанням з нагоди підписання угоди між Київським національним університетом ім. Т.Шевченка та Національним технічним університетом "Київський політехнічний інститут", повідомляє УНІАН.

Литвин зазначив, що в сьогоднішній кризі є дві складові: лише на 20% в кризі задіяний зовнішній чинник і на 80% - "це наші внутрішні проблеми". За його словами, ключовим завданням для влади в нинішній час має бути повернення довіри людей.

У середу Київський національний університет ім. Т.Шевченка та Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут" підписали угоду про співпрацю.

В угоді, зокрема, передбачено, що ці два вищі навчальні заклади будуть пропонувати державі шляхи вирішення проблем, які виникають у вищій освіті.

"Сторони повинні активніше висловлювати консолідовану думку науково-педагогічної спільноти обох університетів, щоб до неї більшою мірою прислухалися в органах державної влади", - йдеться в угоді.

Крім того, передбачається, що ці два вищі навчальні заклади спільно вивчатимуть функціонування університетів в інших країнах. Крім того, передбачається розвиток університетської автономії, заохочуватиметься співпраця в науковій та інноваційній діяльності шляхом використання можливостей наукового парку "Київська політехніка".
Угода діятиме упродовж п’яти років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News