Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Хорошковський став заступником з безпеки Фірташа

Середа, 28 січня 2009, 16:44

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко називає застереження СБУ про недопустимість "незаконних дій з транзитним газом" шантажем, покликаним зірвати виконання українсько-російських домовленостей щодо транзиту газу в Європу.

Про це йдеться у заяві Луценка, поширеній прес-службою "Народної Самооборони".

"Публічні погрози Служби безпеки України, першим заступником керівника якої сьогодні було призначено Валерія Хорошковського, Енергетичній регіональній митниці з вимогою "не допустити розмитнення" газу, що зберігається у підземних сховищах України й на який претендує компанія "РосУкрЕнерго", є яскравим доказом того, що СБУ вже давно перетворилася на кишеньковий підрозділ Банкової та окремих комерційних структур", - вважає він.

За словами Луценка, питання розмитнення газу перебувають виключно у компетенції інспектора митної служби, який і має приймати законні рішення.

"На моє переконання, сьогоднішня заява СБУ є звичайнісіньким шантажем, покликаним зірвати виконання українсько-російських домовленостей щодо транзиту газу в Європу й на цьому ґрунті повернути на газовий ринок України посередника з сумнівною репутацією", - сказав він.

"А головне, Служба безпеки України створила нову посаду у держструктурі – заступника з безпеки олігарха Фірташа", - додав Луценко, коментуючи призначення Валерія Хорошковського заступником голови СБУ.

У свою чергу в СБУ наголошують, що Служба безпеки підпорядкована виключно президенту і підзвітна Верховній Раді.

"Тобто усі кадрові призначення на керівні посади в СБУ здійснює винятково президент України у визначений законодавством спосіб", - сказано у повідомленні прес-служби СБУ.

Зважаючи на це, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко "висловив прохання" до Луценка "приділяти більше уваги виконанню доручень президента України щодо міжвідомчої співпраці у боротьбі з корупцією, уникаючи необґрунтованих коментарів".  


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування