Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма попереджає, що за "Артек" треба буде відповідати перед ЮНЕСКО

Середа, 28 січня 2009, 16:44

Екс-президент Леонід Кучма просить нинішнє керівництво держави вжити заходів для збереження та розвитку Міжнародного дитячого центру "Артек".

Про це йдеться в його відкритому листі до президента Віктора Ющенка, голови Верховної Ради Володимира Литвина та прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Кучма підкреслює, що "Артек" є не тільки унікальним, а й надзвичайно непростим в управлінні комплексом, який потребує постійної уваги та реальної підтримки.

"На мій погляд, необхідне термінове втручання на найвищому державному рівні для врегулювання земельних відносин, вирішення соціальних проблем трудового колективу, значного поліпшення фінансування програм відпочинку та оздоровлення дітей, розвитку матеріально-технічної бази центру", - пояснив президент.

При цьому Кучма підкреслив, що Україна несе відповідальність перед міжнародною спільнотою, оскільки "Артек" має статус центру, що працює під егідою ЮНЕСКО.

Як відомо, керівництво "Артеку" нещодавно заявило, що в державному бюджеті України на 2009 рік не передбачено фінансування на утримання центру.

Вже три місяці співробітникам відомого на весь світ дитячого табору не платять заробітну плату. Ходять чутки про майбутні масові звільнення.

Крім того, 16 січня гендиректор "Артеку" Борис Новожилов заявив про постійні спроби захоплення земель міжнародного дитячого центру, ринкова вартість яких становить близько 1 млрд. доларів.

"Враховуючи те, що в Криму продано майже всю берегову зону, зокрема навколо "Артека", за земельні ресурси центру останні два роки ведеться справжня війна, зокрема, з владою Гурзуфа", - сказав гендиректор.

У зв'язку з цим він повідомив, що за два роки відбулося 600 судових засідань, пов'язаних із земельними питаннями дитячого центру.

"На сьогодні нам вдалося відстояти територію унікального дитячого центру світового рівня. Але дієвої підтримки в цій боротьбі з боку відповідальних державних органів, зокрема прокуратури, керівництво "Артека" не має. Тому спроби відрізувати шматочки центру не припиняються досі", - зазначив Новожилов.

19 січня на знак протесту він оголосив голодовку. 26 січня у Новожилова стався серцевий напад і він був госпіталізований до реанімації кардіологічного відділення київської клінічної лікарні "Феофанія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...