Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії готові скинутися на допомогу "Артеку". Або його викуп

Середа, 28 січня 2009, 17:07

Відомі громадські діячі Росії підписали звернення до влади України про вживання заходів зі збереження міжнародного дитячого табору "Артек".

Звернення на прес-конференції представив відомий російський дипломат Борис Пастухов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я особисто хочу вірити, що не тільки в керівника ВР Литвина, але й інших керівників України вистачить розуму, щоб у важкому бюджеті знайти кілька десятків мільйонів гривень, щоб Артек не помер, люди одержували зарплату, відновилися зимові зміни, і директор табору вилікувався від усіх своїх хвороб", - сказав він.

За словами дипломата, можна зібрати гроші, необхідні для збереження табору: "Якщо потрібно, ми свиснемо і зберемо не тільки 59 млн. гривень, але і 59 млн. доларів".

Пастухов нагадав, що табір засновано у 1925 році і знаходиться під патронажем ЮНЕСКО: "Артек навіть у найважчі часи, у роки Великої Вітчизняної війни свою діяльність не припиняв".

На думку дипломата, українська влада чинять спроби збанкрутити табір і скупити майно за залишковим принципом.

Він відзначив, що юристи працюють над напрацюванням рішення щодо можливості викупити майно табору або ввійти в частку володіння: "Ми плануємо нашу пропозицію передати українській владі з послом РФ в Україні Віктором Черномирдіним".

Пастухов розповів, що свого часу українська влада виділили близько 100 млн. доларів на реконструкцію здравниці.

"Однак ці гроші до табору так і не дійшли. На ці кошти були розорені кілька великих корпусів, і тепер у планах уряду України оголосити "Артек" на цій підставі банкрутом. Після чого вони планують викупити його за залишковою - мізерною ціною", - додав дипломат.

Він також розповів про те, як були загублені документи власності здравниці "Артек". "Селищна рада попросила в керівництва "Артека" документи на майно. Назад ці документи не повернули, у селищній раді заявили про втрату документів про право власності", - стверджує Пастухов.

"За якийсь час була зроблена копія документів і повернута керівництву табору. У документах була зазначена, однак, нова площа території табору - 208 га замість 210. При цьому табір втратив практично всю берегову лінію", - наголосив дипломат.

Він додав, що після цього розпочалася серія судових засідань, які поки ні до чого не привели.

Звернення підписали 28 осіб, серед яких: народний артист СРСР, депутат Держдуми РФ Йосип Кобзон, герої Радянського Союзу, льотчики-космонавти Валентина Терешкова й Олексій Леонов, композитор Олександра Пахмутова, народний артист СРСР, поет Микола Добронравов, народний артист СРСР, президент кінофестивалю "Артек" Василь Лановий, перший заступник мера в уряді Москви Людмила Швецова та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування