Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко вважають, що газ розмитнювати не потрібно

Середа, 28 січня 2009, 18:56

Депутат Верховної ради від БЮТ Андрій Портнов заявив, що 11 мільярдів кубометрів газу, які належали РосУкрЕнерго і були передані "Нафтогазу" "Газпромом", не потребують розмитнення.

Про це він сказав в ефірі програми Шустер Live на телеканалі Україна.

"Згідно з контрактом, який укладено між "Газпромом" і "Нафтогазом", цей газ не тільки належить Нафтогазу, а й знаходиться в підземних сховищах України, зарахований на баланс, здійсненні всі необхідні процедури", - сказав депутат.

"Тому нам немає потреби чекати на розмитнення або не розмитнення", - наголосив Портнов.

"Хочу вам офіційно повідомити, що "Газпром" повідомив уряду, про те, що він довів до відома РосУкрЕнерго, що відносини з РосУкрЕнерго припинені і цей газ переданий Україні", - сказав він.

"Такий лист уряд одержав. Кому не подобається – той може звернутися в суд", - заявив депутат.

"Рахункова палата РФ працює, у тому числі на території України, щоб провести комплексну перевірку РосУкрЕнерго. Впевнений, що перевірка для декого закінчитися  не так, як вони очікують", - підкреслив Портнов.

Коментуючи заяву СБУ, про те, що вона буде здійснювати нагляд за розмитненням газу РосУкрЕнерго, депутат сказав: "Фактично СБУ підтвердила, що повністю стоїть на захисті цієї компанії-посередника (РосУкрЕнерго)".

"Заяви СБУ вони можуть залишити при собі. Відомо, що СБУ обслуговує інтереси компанії РосУкрЕнерго, з ними в зговорі знаходиться президент і його адміністрація, тому, я думаю, що відповідна оцінка буде надана всім, хто працював проти українського народу", - наголосив Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування