Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці зможуть їздити до Ізраїлю без віз уже за рік?

Четвер, 29 січня 2009, 07:17

Безвізовий режим між Україною та Ізраїлем може бути запроваджено вже 2010 року за умови інтенсифікації переговорів консульських служб обох держав.

Такий прогноз висловив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко під час візиту до Ізраїлю, передає "Німецька хвиля".

2008 року турпотік з України зріс у порівнянні з позаторішніми показниками майже удвічі, повідомили у Мінтуризму Ізраїлю.

На думку Томенка, встановлення безвізового режиму додатково пожвавить туристичний обмін і сприятиме економікам двох країн. А досягти скасування віз, на його думку, можна буде вже наступного року за умови активізації роботи державних служб.

Цей оптимістичний прогноз поділяє його ізраїльська колега в Кнесеті Колет Авіталь.

Водночас в ізраїльському Мінтуризму до названих строків ставляться обережніше. Хоча й вказують не лише на зацікавленість сторін, але й на позитивний досвід достатньо швидких переговорів з Росією з аналогічного питання.

Між тим у приватних розмовах ізраїльські посадовці говорять, що в Єрусалимі до скасування віз з Україною вже "дозріли" й просування до "безвізової" перспективи залежить насамперед від активності Києва та політичної стабільності в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування