Кужель - про Пинзеника: "Він підвів уряд, підвів Тимошенко"

Четвер, 29 січня 2009, 10:45

Голова Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва Олександра Кужель вважає Віктора Пинзеника поганим міністром фінансів.

Про це вона сказала в ефірі телерадіокомпанії "Україна" 28 січня, повідомляють "Українські новини".

"Він не кризовий менеджер, і кожен його прихід в уряд закінчується тим, чим закінчується...", - сказала вона.

При цьому вона розкритикувала Пинзеника за постанову №1118 про скасування реєстрації платниками податку на додану вартість підприємців, що сплачують єдиний податок, і за законопроект № 3532, який передбачає підвищення ринкового збору.

"Це робота кризового міністра фінансів?! Він підвів уряд, він підвів Тимошенко", - сказала вона.

При цьому Кужель підкреслила, що вона вважає Пинзеника гарним ученим і скромною талановитою людиною, але не ефективним міністром.

Як відомо, Партія регіонів ініціює створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування можливого приховання Кабміном реального стану справ в економіці.

Поштовхом до цього стала публікація "Економічною правдою" "таємної доповідної записки" Пинзеника до уряду від 6 січня, яку потім заперечили в Кабміні, пославшись на слова Пинзеника про те, що він вважає цю публікацію "провокацією".

ПР вважає, що факти, викладені в опублікованому листі Пинзеника, свідчать про те, що Україну очікує економічна катастрофа, а Кабмін приховує від громадськості реальний стан справ в економіці.

Депутат від "НУ-НС" Ярослав Кендзьор допускає відставку Пинзеника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News