Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко у війні за Хорошковського зіграв на випередження

Четвер, 29 січня 2009, 12:48

Президент Віктор Ющенко спрацював на випередження, призначивши Валерія Хорошковського заступником глави Служби безпеки України раніш, ніж його звільнили в Кабінеті Міністрів.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам перший заступник керівника секретаріату президента, представник глави держави в Кабміні Олександр Шлапак.

"Президент зіграв на певне випередження, оскільки було зрозуміло, що після позавчорашнього інтерв'ю у Валерія Івановича співробітництва з урядом уже не буде", - сказав Шлапак, повідомляє Ліга.net.

При цьому Шлапак підкреслив, що конфлікт Хорошковського з урядом зайшов у площину "майже кримінальну".

"Оскільки мова йде зараз про вимогу прем'єр-міністра підписувати документи, які, на думку Хорошковського не можна було підписувати з погляду права", - пояснив він.

Шлапак також відзначив, що президент не хотів втрачати в системі виконавчої влади такого перспективного фахівця як Хорошковський.

"І серед тих структур, на які він має безпосередній вплив, знайшов йому гідне місце. Я упевнений, що Хорошковський принесе ще багато користі Україні", - сказав заступник глави секретаріату президента.

У середу був оприлюднений указ президента N42/2009 від 28 січня 2009 року про призначення Хорошковського першим заступником голови Служби безпеки України.

У цей же день його звільнили з посади глави Держмитслужби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...