Тимошенко наказала Турчинову стежити за Нацбанком

Четвер, 29 січня 2009, 14:38

Кабінет Міністрів призначив першого віце-прем'єр-міністра Олександр Турчинова уповноваженим уряду з питань узгодження з Національним банком рефінансування банків.

Про це повідомив міністр юстиції Микола Оніщук.

"Вводиться інститут спеціального представника уряду, його назвали уповноваженим уряду, який бере участь у засіданнях правління Національного банку і який, зокрема, має юрисдикцію при розгляді певних питань", - сказав міністр.

За його словами, уповноважений уряду буде мати право на заперечення щодо питань рефінансування банків, які входять в його компетенцію, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Якщо урядовий уповноважений заперечує, то це зупиняє дію операції", - додав Оніщук.

При цьому міністр пояснив, що у випадку такого заперечення уряд протягом 5 днів має розглянути це заперечення та прийняти відповідне рішення.

У випадку, якщо уряд не розглянув в 5-денний термін або відхилив заперечення уповноваженого, то відповідна операція по рефінансуванню здійснюється.

У четвер Кабінет Міністрів затвердив порядок рефінансування банків.

Перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак вважає абсурдною норму державного бюджету на 2009 рік про погодження Національним банком рефінансування банків з Кабінетом Міністрів.

У відповідності зі статтею 86 закону про державний бюджет на 2009 рік, Нацбанк зобов'язаний погоджувати політику рефінансування банків з Кабінетом Міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування