Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: ротація уряду – іспит для Тимошенко

Четвер, 29 січня 2009, 17:57

Можлива ротація уряду стане випробуванням на міцність, як нинішнього Кабінету міністрів, так і коаліції.

Про це заявив директор центру "Софія" Андрій Єрмолаєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ті, хто зараз дасть згоду на участь в уряді, який обновлюється та змінюється, опиняться одночасно під двома ударами: ...їм потрібно пройти горна парламенту, де коаліція розколота. Уже тепер розколота не на папері, а в політиці", - сказав він.

"Два лідери коаліції пропонують різні підходи до виходу з нинішньої ситуації - Тимошенко і Литвин. ...Але якщо випробування перспективні, вони ризикують своїм майбутнім, тому що висока імовірність того, що багато хто з них стане жертовними агнцями вже в травні", - зазначив він.

Політолог припустив, що ротації торкнуться, насамперед, представників політичних команд, які зараз конфліктують або критикують прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

"Це велика частина "нашоукраїнців", а також це торкнеться фігур, які сприймаються як корпоративні вороги. Одним з перших став пан Хорошковський", - підкреслив він.

За словами Єрмолаєва, зміни торкнуться ключових напрямків, а також віце-прем'єрського блоку.

"Тимошенко вже сама назвала прізвище одного з найбільш ймовірних кандидатів на віце-прем'єрські ротації, це пан Гайдук (Віталій Гайдук, співвласник корпорації ІСД)", - підкреслив він.

У той же час, політолог не став коментувати інформацію про можливе призначення на посаду міністра юстиції бютівця Сергія Міщенко замість "нашоукраїнця" Миколи Оніщука.

Єрмолаєв також не виключив кадрові зміни в НАК "Нафтогаз".

У той же час, на його думку, ротації в уряді - змушені.

"Потрібно показати країні, що Тимошенко залишається лідером, до якого тягнуться компетентні люди, що вона здатна формувати новий склад уряду", - сказав експерт.

"Але з іншого боку, це демонструє кризовість і недієздатність коаліції, яка не має своєї думки і не виробляє пропозиції по кадровому складу", - зазначив він.

"Але найголовніше, що зовсім не гарантується, що новий склад уряду може працювати довго. Швидше за все, це черговий технічний склад одного лідера", - додав Єрмолаєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування