Оніщук вважає, що КС залишить Стельмаха

Четвер, 29 січня 2009, 20:59

Міністр юстиції Микола Оніщук заявив, що рішення Верховної Ради про скасування постанови про призначення Володимира Стельмаха головою Нацбанку є чинним, але воно не дає підстав для звільнення Стельмаха.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Постанова парламенту про скасування постанови про призначення Стельмаха залишається чинною, до того часу поки вона не буде визнана судом незаконною, конституційним судом – неконституційною, або поки парламент сам її не скасує", - сказав Оніщук.

"Ця постанова, на мою точку зору, не є підставою для припинення трудових відносин, у даному випадку публічної служби, із його головою Стельмахом", - підкреслив міністр.

Оніщук зазначив, що "Конституція передбачає спеціальну окрему процедуру призначення і звільнення голови Нацбанку".

"Поява такої постанови внесла дисонанс в розуміння правозастосування. Конституція говорить, що Стельмах може бути усунений з посади Верховною Радою, але за поданням президента", - сказав він.

Відповідаючи на питання ведучою, чи будуть мати силу всі діяння Стельмаха у випадку визнання цієї постанови неконституційною, Оніщук вказав на "правову слабкість" позиції "коли трудові відносини намагаються припинити шляхом скасування акту про призначення".

"Якби це було можливим і закон це передбачав, то автоматично виникає питання чинності всіх актів Нацбанку, які підписані головою...грошових купюр, на яких стоїть підпис голови Нацбанку", - зазначив він.

"На сьогодні Володимир Стельмах залишається головою Нацбанку. Я думаю, що Конституційний суд, швидше за все, буде притримуватись такої ж позиції", - сказав Оніщук.

Крім того, коментуючи інформацію про своє можливе звільнення з посади міністра юстиції, Оніщук сказав: "Зі мною, як членом уряду, офіційних розмов ні прем’єр-міністр, ні керівництво фракції, ні рада коаліції поки що не вели".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування