Мельниченко підозрює, що Ющенко дає Пукачу сигнал, щоб його не затримали

П'ятниця, 30 січня 2009, 08:47

Микола Мельниченко вважає, що президент Віктор Ющенко повинен прийти у прокуратуру для дачі свідчень у справі Георгія Гонгадзе, бо на записах є його розмова з екс-президентом Леонідом Кучмою щодо Гонгадзе.

"Я в свій час закликав президента Ющенка, щоб він сам добровільно прийшов у прокуратуру і дав покази, тому що на одному з записів від 10 травня 2000 року є розмова Кучми з Литвином, де вони говорять про Гонгадзе, і також є розмова Кучми з Ющенком", - сказав він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Це те саме, що вимагає ПАРЄ, тобто допитати всіх, хто були на записах, і перевірити, щоб вони дали свої покази... Я рахую, що якщо Ющенко заявляє про те, що це справа його честі, то він зобов’язаний як громадянин України прийти, показати приклад і дати свідчення", - наголосив Мельниченко.

Відповідаючи на запитання, чи, на його думку, можливо взагалі в Україні поговорити з нинішнім спікером Володимиром Литвином, з екс-президентом Кучмою, він сказав:

"Це не тільки можливо. Це процесуально необхідні норми, які повинна робити прокуратура. І, наскільки мені відомо, прокуратура деякі кроки робить. Але прокуратура повинна поводити себе більш агресивно, тому що скільки років ця пляма є на Україні… Зрозуміло, чому при Кучмі це не проводилося, а при президентові Ющенку…"

Водночас, на запитання, чи не знає він місцезнаходження генерала Олексія Пукача, розшукуваного в цій справі, Мельниченко сказав, що "не хотів би коментувати зникнення Пукача і те, хто його прикриває".

"Так, я маю зараз дуже великий доступ до певної інформації. Я знаю про те, що прокуратура України дійсно на сьогоднішній день на даному етапі робить дуже багато. Так, вони можуть зробити набагато більше. Так, я знаю, що вони дуже близькі до того, щоб й в тому числі затримати генерала Пукача – у них є певна інформація. Але…", - сказав він

"Але те, що, наприклад, Ющенко прокоментував це, ну, мені це не дуже подобається про те, що Ющенко коментує, що, наприклад, дав зрозуміти про те, що Пукача найближчим часом повинні затримати. Тому що я переконаний в тому, що це інформація або дається Пукачу типу "Ховайся, бо ми тебе ось-ось зараз затримаємо", - вважає Мельниченко

"Тобто, це неправильно робиться. Можливо, хтось Ющенку такі дає поради для того, щоб Пукача дійсно не затримали", - додав він.

Водночас, за його словами, "навіть без Пукача ми можемо… прокуратура України має досить фактів для того, щоб притягнути до карної відповідальності замовників і підбурювачів, так як визначила комісія, в тому числі Юрій Луценко, це – Кучма, це Литвин, там його є підпис".

"І про те, що, наприклад, я також був неприємно здивований тим, що Юрій Луценко говорить про те, що міліція не має відношення до вбивства Гонгадзе. Про те, що відповіли Мирославі Гонгадзе. Це також незрозуміло. Тут вже йдуть політичні ігрища", - додав Мельниченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News