Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко хоче комісію під боком Литвина, який останнім говорив із Кравченком

П'ятниця, 30 січня 2009, 10:36

Микола Мельниченко вважає, що Верховна Рада має створити тимчасову слідчу комісію для з’ясування фактів, пов’язаних зі справою Георгія Гонгадзе, зокрема зникнення генерала Олексія Пукача та смерті генерала Юрія Кравченка.

"Я думаю, що парламент України повинен обов’язково створити тимчасову слідчу комісію і з’ясувати багато фактів: факт зникнення генерала Пукача з України, факт смерті чи вбивства генерала Кравченка, Фере і також Дагаєва", - сказав він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Ці багато людей вказують нам, в принципі, на одних і тих самих людей", - пояснив свою позицію Мельниченко.

"Одним із тих фактів, що Кравченко перед смертю... останній дзвінок в нього був до Литвина, то це багато чого говорить", - додав він, маючи на увазі нинішнього спікера Володимира Литвина (на час зникнення Гонгадзе – голови Адміністрації президента Леоніда Кучми).

"Я знаю, я знаю це (про дзвінок). Він телефонував і перед самим…", - продовжив Мельниченко.

На запитання, чи були в нього контакти з Кравченком, майор відповів: "У мене були контакти з Турчиновим" (Олександр Турчинов, нині – перший віце-прем’єр-міністр, тоді – керівник Служби безпеки України).

"За одну добу до вбивства Кравченка я телефонував Турчинову і з ним розмовляв. Була певна інформація, і я наголошував, що вони обов’язково мають заарештувати Кравченка, тому що будуть фатальні наслідки. Це було за одну добу до вбивства Кравченка. І Турчинов, тодішній голова СБУ, казав, що так, вони мають всі підстави, і вони повинні заарештувати Кравченка, але прокуратура там грає свою гру", - розповів він.

На думку Мельниченка, справа Гонгадзе мала бути розв’язана "ще під час першого року президента (Віктора) Ющенка".

"Повинен сісти в тюрму або Мельниченко, або Кучма. Іншого не дано. Не повинен цей процес затягуватися", - заявив він, і додав: "Якщо проти Мельниченка були порушені кримінальні справи в 2001 році, то потім вони в 2005 році всі скасовані. Значить, була підстава скасувати. Значить, я діяв виключно в рамках закону".

"Якщо проти мене скасовані всі кримінальні справи, так тоді вибачайте, тоді проти інших людей повинні бути порушені кримінальні справи. Не може бути такого, що ситуація буде підвішена: і вашим, і нашим", - наголосив він.

"Я розумію, що політичні ігрища зараз відбуваються, йдуть і дуже багатьом вигідно то Литвина, то Кучму шантажувати, піднімати, робити більшість то Литвином, то з іншими. Їм це вигідно. Але вони дуже помиляються, тому що в кінці кінців вони програють", - сказав Мельниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування