Тимошенко вже розкрутила Нацбанк на мільярд грошей

П'ятниця, 30 січня 2009, 11:35

Національний банк України найближчим часом профінансує державну іпотечну установу на 1 млрд.грн.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи перше засідання Антикризової ради з питань стабілізації будівельної галузі, повідомляє Ліга.net.

"Ми разом з Нацбанком цілком відпрацювали фінансування одного мільярда гривень іпотечній установі, і я зустрічалася особисто з паном Шаповаловим (Анатолієм), ми домовилися про те, що цей 1 млрд. через цінні державні папери, через державні папери іпотечної установи буде профінансований буквально в найближчі дні, у залежності від того, як швидко ми відпрацюємо документи", - сказала глава уряду.

Тимошенко також підкреслила, що уряд звертається з проханням до Нацбанку виділити по 1 млрд.грн. рефінансування "Ощадбанку" і "Укрексімбанку", "щоб вони стали спеціалізованими банками для фінансування тих проектів, що вимагають завершення".

Прем'єр також нагадала, що відповідно до попередніх домовленостей, одержувати кредити від держбанків і іпотечної установи будуть в основному покупці житла, і тільки в крайньому випадку - будівельні організації.

Раніше Тимошенко заявляла, що фінансування потреб буде здійснюватися за рахунок державних інститутів.

"Ми будемо зараз, через державні інститути фінансові, такі як іпотечна установа (Державна іпотечна установа), такі як два державних банки – "Ощадбанк" і "Укрексімбанк" - ми будемо наповняти грішми, добудовувати ці будинки і будемо піднімати будівництво", - підкреслила прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування