Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оніщук: для роздачі посад Тимошенко потрібен загальний "одобрямс"

П'ятниця, 30 січня 2009, 12:42

Прем'єр Юлія Тимошенко має право вносити подання щодо кадрових змін в уряді лише за відповідного схвалення загальними зборами коаліції, стверджує міністр юстиції Микола Оніщук.

"Конституція і чинне законодавство допускають можливість внесення прем'єр-міністром України подання щодо звільнення чи призначення міністрів", - сказав він в п'ятницю на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому міністр наголосив, що кадрові рішення прем'єра повинні бути схвалені загальними зборами коаліції, що прописано у доповненні до коаліційної угоди.

Тобто, за його словами, кадрові перестановки в уряді можливі за умови підтримки більшості зі складу фракцій, що входять в коаліцію.

Оніщук також підкреслив, що відповідно до чинної Конституції, уряд є коаліційним і формується за пропозиціями фракцій, що входять до коаліції.

Такі норми, за його словами, відображені в законі про Кабмін і регламенті Верховної Ради.

"Таким чином, до того моменту, поки не існує рішення фракції НУ-НС, згідно з яким буде запропонована та чи інша вакансія в уряді, до цього питання треба ставитися як до певних політичних намірів", - пояснив Оніщук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування