Єхануров не має, чим платити за електрику і думає про електричні стільці

П'ятниця, 30 січня 2009, 13:00

Міністерство оборони просить Міністерство фінансів виділити хоча б 30 мільйонів гривень з метою відновлення електропостачання на стратегічних військових об’єктах.

Про це сказав міністр оборони Юрій Єхануров журналістам перед зустріччю з президентом Віктором Ющенком, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що Міністерство оборони заборгувало за електроенергію 147 млн., включаючи борги минулого року, а сплатило лише 38.

Водночас міністр додав, що міністерство самотужки не зможе сплатити борги за електроенергію. "Гроші не перерахуємо, бо їх немає", - сказав він.

Єхануров повідомив, що протягом останніх днів від електроенергії було відключено 72 військові об’єкти, в тому числі 8 об’єктів Повітряних сил на території України, які відповідно до постанови Кабміну не можна відключати за жодних обставин.

Він зауважив, що кожен такий об’єкт з восьми контролює 150 км повітряного простору. І сьогодні українські Повітряні сили мають "прогалини" захисту.

"Якби в сусідніх країнах відключили ці об’єкти від електроенергії, то тих, хто це зробив давно би посадили на електричні стільці", - сказав він.

Він також розповів, що у четвер курсанти Харківського військового інституту були змушені вечеряти при свічках. "Але це була не романтична вечеря", - сказав він.

Єхануров зазначив, що більше всього військових об’єктів відключено в Криму – 18, далі: Чернігівська – 11, Дніпропетровська – 10, Одеська – 9, у Львівській – 6, у Вінницькій та Харківській – по 4, у Донецькій і Житомирській - по 3. Луганській – 2 та по одному – у Чернівецькій та Сумській областях.

Загалом по Україні відключено 72 об’єкти, в тому числі 4 військові аеропорти.

Водночас міністр висловив сподівання, що протягом декількох годин буде наведено порядок.

Як відомо, президент Віктор Ющенко доручив Генпрокуратурі до кінця дня забезпечити відновлення електропостачання на 8 військових об’єктах, які мають стратегічне значення для держави

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування