Луценко готовий затримати Фірташа, але...

П'ятниця, 30 січня 2009, 13:02

На даний час МВС не має офіційної інформації щодо оголошення Росією в розшук українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в п'ятницю на прес-конференції в Одесі, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, минулого тижня такого роду інформація "гуляла" в окремих ЗМІ.

"Але я не маю офіційної інформації, бо, як ви розумієте, постановка будь-кого в міжнародний розшук відбувається через взаємодію генеральних прокуратур Російської Федерації і України", - сказав він.

"Тільки вони вправі провести подання про правову допомогу, і далі буде діяти механізм, в тому числі через постановку Інтерполу в міжнародний розшук (людини)", - додав Луценко.

При цьому він запевнив, що в разі, якщо МВС в офіційному порядку отримає таке подання, "то міліція виконає свій обов’язок – затримає пана Фірташа".

"Для мене не буде жодних політичних адміністративних або інших пересторог в цьому питанні, я вас можу запевнити, і (МВС) передасть його в руки генпрокуратури України, яка уповноважена на процедуру екстрадиції", - сказав він.

Водночас, продовжуючи тему, Луценко ще раз підкреслив: "Якщо Російська Федерація проведе всі необхідні процедури, і ми отримаємо листа - ми зробимо всі необхідні оперативні дії, що належать до компетенції МВС".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування