Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: "Уряд втратив контроль над державними фінансами"

П'ятниця, 30 січня 2009, 16:06

Президент Віктор Ющенко закликає уряд якомога швидше внести до парламенту проект змін до державного бюджету на 2009 рік.

Про це він сказав в інтерв’ю українським виданням економічного профілю, повідомляє прес-служба президента.

"Принести бюджет у парламент - це завдання номер один", - сказав Ющенко.

На його переконання, уряд також має запропонувати пакет антикризових законопроектів, які б дозволили стабілізувати економічну ситуацію через оптимізацію витрат та мобілізацію тих ресурсів, які є в економіці.

Йдеться, насамперед, про скорочення адміністративних витрат на діяльність державних інституцій, зміни до податкового законодавства.

Ющенко також висловив надзвичайне занепокоєння з приводу виконання Державного бюджету 2009 року.

"Сьогодні провокатором кризи є бюджет країни. Ми маємо ознаки того, що уряд втратив контроль над державними фінансами", - сказав президент і нагадав про неодноразові застереження щодо нереалістичності макроекономічних розрахунків, які були покладені в основу бюджету 2009 року.

Ющенко, зокрема, вважає за необхідне терміново переглянути макропоказники і Держбюджет на 2009 рік і знизити прогноз ВВП.

"Нам потрібно переоцінити, якомога швидше, не втрачаючи часу, базові показники, починаючи з ВВП. Безперечно, він (ВВП) не повинен мати тих рожевих прогнозів, з якими 30 днів тому прем`єр-міністр виступала", - сказав президент, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що показник ВВП необхідно знижувати. "І не в розмірі одного відсотка, двох чи трьох. Сьогодні ті експерти, на яких можна покластися, як на серйозних, навіть прогноз мінус 5 відсотків вважають оптимістичним", - сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування