Сорос у шоці, що Ющенко і Тимошенко не бажають один одного бачити

П'ятниця, 30 січня 2009, 20:12

Американський фінансист Джордж Сорос вважає, що чвари всередині української влади не дозволяють державі вийти з кризи.

Про це Сорос сказав під час традиційного українського ланчу в Давосі, організованого фондом Віктора Пінчука.

"Головна причина кризи в Україні – це боротьба всередині України. Тому уряду важко впроваджувати свою стратегію”, - сказав Сорос.

"Розвиток економіки в світі замерзнув. І до всього цього всередині самої України важко досягнути згоди між президентом і прем’єром. І з усім цим вони намагаються пройти кризу”, - додав він.

За його словами, Україні буде нелегко побороти кризу, "коли у вас навіть складно зібрати в одній кімнаті президента і прем’єр-міністра”.

"В таких умовах уряд України робить все можливе. Ця вся ситуація є дуже прикрою”, - додав Сорос.

Водночас після ланчу Сорос відмовився спілкуватися з журналістами, зокрема, коментувати питання його таємної зустрічі з Юлією Тимошенко в Києві.

Крім того, Сорос висловив думку, що європейські країни повинні допомогти Україні в боротьбі з економічною кризою.

"Європа повинна дати Україні можливість пройти через цей період", - зазначив Сорос, повідомляє Ліга.net з посиланням на фонд Віктора Пінчука.

На його думку, ескалація економічної кризи в Україні призведе до серйозних соціальних наслідків.

Щоб їх уникнути, Сорос вважає за необхідне реалізувати в Україні програми ЄБРР по створенню альтернативних робочих місць і розвитку людського капіталу.

"У свій час, на початку 90-х років, Європа не допомогла Україні та іншим країнам колишнього Радянського Союзу. І тепер платить дуже високу ціну. Треба вчитися на помилках минулого", - нагадав Сорос.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування