Литвин – регіоналам: "ви взяли відповідальність, а потім злякалися"

П'ятниця, 30 січня 2009, 22:26

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що бере на себе відповідальність за ситуацію в державі, і звинуватив Партію регіонів у блокуванні роботи парламенту під час розгляду держбюджету 2009 року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Інтер.

Відповідаючи на питання депутата Партії регіонів Ірини Акімової, чи готовий Литвин взяти на себе відповідальність за ситуацію в державі, спікер сказав: "Ви знаєте, я за всіх відповідаю, у тому числі за те, що ви накуролесили, перебуваючи при владі".

"Або ви визначитесь, що ви опозиція, або ви визначитесь з тим, що ви будь-яким шляхом хочете повернутися у владу", - сказав він.

"Коли ви майже домовилися з Тимошенко і коли ви солідарно голосували, підправляли Конституцію, не дивлячись на наші застереження, що будете все це скасовувати. Скажіть, ви були готові взяти на себе відповідальність? Ви її взяли, але потім ви злякалися", - заявив Литвин.

"Ви хочете мати владу, ви хочете ділити країну, але ви абсолютно не хочете нести відповідальність. І коли падала Верховна Рада, яка не працювала, у тому числі з вашої вини, я сказав, що ми беремо відповідальність", - підкреслив спікер.

Коментуючи ситуацію, яка склалася навколо держбюджету на 2009 рік, звертаючись до Акімової, Литвин сказав: "Чому в нас не було можливості працювати над бюджетом, як те вимагає бюджетний кодекс? Ви голосували і БЮТ, і увесь час відкладали роботу парламенту".

"А коли залишилося два дні до нового року, ми змушені були прийняти бюджет. Він дуже поганий. Потрібно було прийняти хоч якесь рішення. І ми його прийняли", - сказав спікер.

На питання депутата, чи буде політична сила Литвина висувати свою кандидатуру на посаду міністра фінансів, спікер відповів: "Ми готові, якщо буде необхідність запропонувати кандидатуру".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...