РЄ вимагає, щоб політики не спекулювали на справі Гонгадзе

Субота, 31 січня 2009, 10:26

Доповідачка парламентської асамблеї Ради Європи Сабіне Лойтхойссер-Шнарренбергер вважає досягненням призначення міжнародних експертів, які працюватимуть із записами Мельниченка щодо вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це вона заявила в інтерв’ю газеті Дзеркало тижня, опублікованому в суботу.

"Той факт, що міжнародних експертів нарешті призначено, я вважаю надзвичайно важливим досягненням — чи не єдиним за останній час. Інакше майор Мельниченко відмовився б віддавати свої записи", - заявила вона.

"Оскільки у мене немає жодної офіційної інформації з приводу призначення експертів, я не можу далі коментувати це питання. Зараз головне — той факт, що всіх норм українського законодавства і принципових вимог із нашого боку (щодо самого факту призначення міжнародних експертів) для експертизи записів Мельниченка дотримано", - додала вона.

"Ми чекаємо результатів їх експертизи і сподіваємося, що вони допоможуть зрушити розслідування з мертвої точки", - наголосила доповідачка.

Водночас вона наголосила, що справа про вбивство Гонгадзе "аж ніяк не може бути інструментом політичної, передвиборної боротьби!"

"Адже її й так уже використовували під час виборчих кампаній 2004-го та 2005 років, під час помаранчевої революції. І Віктор Ющенко, і Юлія Тимошенко, і інші ключові фігури української політики заявляли, що справа Гонгадзе — лакмусовий папірець для української демократії, а виявлення і притягнення до відповідальності не тільки безпосередніх убивць, а й організаторів і замовників — пріоритет!" – нагадала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...